Bonificació en assegurances de cotxes i com funciona

Tenim clar què és la bonificació en assegurances de cotxes i com funciona?

Quan nosaltres contractem una assegurança el que estem fent és pagar a la companyia asseguradora per tal que assumeixin el nostre risc. Això té un preu, que es calcula segons el risc que estigui assumint la companyia.

I el càlcul del risc es basa en estadístiques.

Influeix la marca del cotxe, la cilindrada, la nostra edat… i els accidents que hem tingut.

Com sap una companyia asseguradora els sinistres que hem tingut? Durant tota la nostra vida podem tenir diferents assegurances de cotxe, a vegades canviem de companyia asseguradora…

Per això existeix un fitxer anomenat SINCO on les companyies (que paguen per bolcar-hi les seves dades i fer consulta) poden veure si hem tingut sinistres els últims 5 anys.

Només es tenen en compte els últims 5 anys!

I segons si hem o no hem tingut accidents en que la companyia hagi hagut d’indemnitzar ens aplicaran un descompte o un altre. Per això quan fem un pressupost ens demanen els 5 últims dígits de la nostra assegurança actual, per a poder conectar i consultar si som bons conductors…

El que hem de tenir en compte és que hi ha companyies que no estan dins aquest fitxer (per estalviar-se el cost que té) i si estem assegurats en una d’aquestes companyies i volem marxar ningú ens donarà descompte.

Ens pot passar que entréssim aprofitant alguna oferta i ens hagin anat apujant el preu cada any de manera exagerada, i ens trobem que quan volem canviar de companyia és com si mai haguessim tingut assegurança!

Som agents Allianz a Berga! Contacta amb nosaltres.

Comparteix-ho a les xarxes socials

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt