L’assegurança de Vida i el dret a l’Oblit Oncològic.

He tingut un càncer i ara estic curada, per què no puc contractar una assegurança de vida?

Les companyies asseguradores quan han de posar un preu a una assegurança es basen en estadístiques i probabilitats.

Si parlem d’una casa de fusta com que hi ha més probabilitats que es cremi que no pas una casa d’obra, l’assegurança per incendi sortirà més cara.

Però quan aquestes estadístiques parlen de persones i d’assegurances a la persona, com són les de Salut i Vida, estem parlant de fets que no són el resultat d’una decisió personal de l’assegurat. Pots triar si viure en una casa de fusta o de pedra. Però no pots triar la malaltia que tindràs o si la tindràs.

Per això la manera d’encarar-ho, per humanitat, ha de ser diferent. I afortunadament hi ha una llei Europea que ha obligat a revisar-ho.

Fins fa poc tenir un càncer et marcava per sempre a l’hora de demanar una hipotèca o qualsevol altre préstec, contractar una assegurança de vida o de salut. O bé no et volien o bé tot et sortia més car.

Des del 2023, la llei estableix que si han passat més de 5 anys des de la finalització del tractament Radical Oncològic a efectes d’assegurances no es tindrà en compte la malaltia. I relacionat amb la Llei de Protecció de Dades, ni tan sols et poden demanar dades més enllà d’aquests 5 anys. No hem d’explicar que hem passat un càncer.

Això és especialment important quan parlem de persones que l’han tingut de molt joves.

Hi ha malalties que són una autèntica sotregada. Ens fan veure que ens hem de replantejar la vida i redistribuir les nostres prioritats. Afortunadament s’ha fet un petit pas en drets a les persones amb la Llei del Dret a l’Oblit Oncològic: https://bit.ly/495Xyzn

Som agents Allianz a Berga! Contacta amb nosaltres.

Comparteix-ho a les xarxes socials

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt